maandag 24 oktober 2011

Van ‘n quiltdag, ‘n adoptie en heel veel plezier…..

Gisteren was het weer de jaarlijkse quiltdag in Helmond die dit jaar voor de 3e keer door Sabine werd georganiseerd. Ook dit jaar gingen we weer met onze Bee daarheen, samen in één auto. Het was zalig weer en ik mocht voor in zitten (zal wel komen omdat ik gisteren de oudste aanwezige was Glimlach). We moesten omrijden want er was een weg afgesloten, mij zei het niets maar onze chauffeur doorkruist het hele land en gaat nogal eens die kant uit, dus lieten we het haar uitzoeken. Wij zaten goed, een half uurtje meer of minder in de auto was geen straf.

Als je eenmaal binnen bent en een tafel hebt gevonden is het halve werk al gedaan. Meteen bij binnenkomst, we waren aan de vroege kant, stond er naast ons een eenzame quiltster te kijken naar wat er allemaal gebeurde om haar heen. Wij gaan een praatje niet uit de weg, dus binnen no time hadden we haar uitgenodigd aan onze tafel. Dat beviel ons goed, zo goed dat we besloten haar te adopteren. Dit doen we niet zo maar, dat jullie niet denken je hoeft er maar bij te gaan staan en bingo, geadopteerd. Nee we moeten je om te beginnen aardig vinden en je moet vooral lekker en gezellig praten. Niet te veel, dat doe ik wel, maar gewoon gezellig meedoen.

Zoals altijd begonnen we met een Show and Tell. Wij, Beekes (spreek uit Biekes) zijn vorig jaar ter gelegenheid van mijn 60e verjaardag begonnen aan de Yourney of a Quilter. We gebruikten hiervoor twee grote bakken stash en een heel klein beetje van onze eigen voorraad. En kijk, vijf compleet verschillende quilts werden het, waarvan we er vier konden laten zien.

4x Yourney of a Quilter

foto: Shirley

 

Het was behoorlijk druk, er waren ook een aantal erg leuke winkeltjes waar van alles lag waar je haast niet aan voorbij kon lopen zonder iets te kopen.

Foto’s: Shirley

En natuurlijk is mijn geest erg gewillig en pas ik me aan de geldende norm aan en koop, en koop nog wat, en nog meer en als er een pinapparaat boven de toonbank komt tja, dan is de beer los.

Will deed gezellig mee. Bij de Bingo had ze niet alleen het allereerst een rijtje vol, maar ook het eerst een volledige kaart! Zeg nou nog maar eens dat wij geen geluk brengen!

2011-10-22 14.24.28

Daarna werden prijsjes uitgereikt voor de mooiste siggies, waar weer twee van ons groepje voor naar voren geroepen werden. Marion en Caroline hadden met recht een prijs voor hun werk: Daarna kwamen de mooiste naamplaatjes aan de beurt. Ondanks mijn werkelijk unieke onzichtbare naamtag viel ik niet in de prijzen….. Als laatste werden de mensen op het toneel gevraagd die alle drie de jaren aanwezig waren. Toen was nummer vier van ons groepje aan de beurt, Petra. Ik heb me het eerste jaar wel ingeschreven en heb de Goody bag wel, maar kon helaas niet omdat ik plat moest liggen toen.

Maar met zo’n leuke dag, vol met gezelligheid, lachen, ohen en aaahen, het ontmoeten van mensen waarvan je alleen de naam maar kent, heb je eigenlijk geen prijs nodig. Mijn prijs was een op stap met mijn Beevriendinnen en de adoptie van Will natuurlijk!……..

easter

donderdag 20 oktober 2011

Van herfstweer, veel appliqué en nog meer stitchen…

Na het prachtige eind van September gevolgd door het nog mooiere begin van Oktober kwam de herfst dan toch maar naar Nederland. Hier valt het met de regen nog wel mee, over het algemeen is het zelfs zacht weer, maar vanmiddag werd het heel snel erg donker buiten, bijna zwart. Ineens zag ik een bliksemflits, heel fel en riep meteen naar boven of DH mijn PC even wilde uitzetten met alle schijven en andere dingen die daar aanhangen.Meteen viel er een harde, doffe klap, dus het onweerde echt. Alleen, die ene flits en klap waren blijkbaar het hele onweer, dus ik haalde opgelucht adem.

Door allerlei zaken hier was er erg weinig tijd om iets aan mijn hobby te doen. DH had een nieuwe PC, die moest geïnstalleerd worden en dat is sinds jaar en dag mijn werk. Het is niet moeilijk, maar het kost zoveel tijd voor je alles in orde hebt. Maar Outlook (heel belangrijk) heeft alle adressen van contactpersonen en alle oude emails braaf in mappen zitten, de rest van Office doet het ook, voor DH even wennen want ik heb 2010 geïnstalleerd en dat wijkt toch wat af. De rest draait als een zonnetje, dus vanmiddag werd alles op zijn plaats gezet. Eindelijk kon ik wat voor mezelf gaan doen. Het was nog best moeilijk om iets te kiezen, want mijn Tail Feathers is nog niet helemaal doorgequilt. Omdat het zo’n zwaar werk is probeer ik iedere dag minstens 3 draadjes te doen. Meestal lukt dat wel.

P1090362

Deze quilt is in de ditch gequilt en de geappliqueerde blokken worden gerasterd en gestippeld.  De kleine vierkantjes worden diagonaal doorgequilt.

P1090361

Daarnaast ben ik tussendoor ook nog steeds bezig met de laatste loodjes van Mijn Hartsverlangen, blok 2 van My Town en natuurlijk ook Snowy Days. Het tweede blok van My Town ben ik op de machine aan het doorquilten, ik wil nog een paar leuke leuke embellishments toevoegen, ik heb al wat ideeen, nog even kijken wat het wordt.

Voor het stitchen, maar ook voor het appliqueren, heb ik voor mezelf een schuin verhoginkje gemaakt. Ik merkte dat ik steeds verder krom ging zitten en wilde mijn stoel niet veel lager zetten. Nu heb ik een strijkmat aan de achterkant verhoogd zodat de mat schuin omhoog loopt en dit werkt een stuk makkelijker. Je blijft ook bijna automatisch rechtop zitten, wat stukken minder belastend is voor mijn rug.

P1090364

Hier is het een beetje te zien.

Ze worden erg leuk vind ik, het is ook een plezier om er aan te werken. Ik heb hier geen haast mee, gewoon tussen door een beetje stitchen schiet hard op.

Alleen, nu heb ik toch weer een bloedmooie quilt gevonden. Eentje van McKenna Ryan genaamd Bella Garden. De Bom gaat in februari van start, in principe zou dat mogelijk moeten zijn, want ik denk dat mijn Baltimore album een erg langlopend project gaat worden, en dan kan er best iets tussen door. Hier zie je waarom ik zo zit te kwijlen voor mijn scherm, ik denk dat ik het doe……

easter