vrijdag 30 november 2012

Het groeit als….

Ja, als wat eigenlijk. In de eerste instantie wilde ik schrijven “als kool”, maar aangezien het bosuitjes zijn, weet ik niet of dat wel kan. Maar groeien doen ze, kijk maar:

20121130_145926

20121130_145955

Volgens de tuinman kunnen ze ook gewoon in de grond worden gezet, dan krijg je hetzelfde effect, maar dit is veel leuker om te zien.

Ik kan bijna oogsten!

maandag 26 november 2012

Kerstmis in juli VI en VII

Langzaam maar zeker schiet mijn Kerstquilt op. Dat wil zeggen, de stitcheries daarvan, want aan quilten ben ik nog lang niet toe.

Nummer zes hing al een tijdje op mijn quiltwal en zojuist heb ik daar nummer zeven bij gehangen.

LTAIB-1

Nummer zes (hierboven) begrijp ik nog wel en de humor hiervan is ook weer duidelijk aanwezig.

Nummer zeven heeft de naam Mice Burglers meegekregen en alhoewel ik het een aardige afbeelding is, krijg ik niet meteen de klik waar ik dit moet plaatsen m.b.t. Kerst.

LTAIB-2

Ik weet dus ook niet of ik deze wel ga verwerken in het eindproduct. Eerst moet ik trouwens nog besluiten wat ik er mee ga doen, want een quilt is niet meteen wat ik in mijn hoofd heb. Voor die beslissing heb ik gelukkig nog wat tijd. Ik vraag me trouwens af of het eindproduct dit jaar met Kerst in gebruik genomen wordt….

zaterdag 24 november 2012

Hij doet ut!

Vijf dagen geleden nam ik een foto van een afgesneden bosuitje (kijk maar, klik ) dat ik in een glaasje op mijn vensterbank in de keuken had gezet. In Pinterest had ik gelezen dat iemand dit deed en steeds daaruit haar nieuwe voorraad bosuitjes oogstte.

Ik ben altijd wel in voor een experiment (en ach wat kon me nu gebeuren met een bosuitje) vandaar. Iedere dag keek ik of ik al wat zag, ik keek het ding bijna omhoog, maar helaas ik zag niet veel verschil.

Toen ik zonet even keek geloofde ik mijn ogen niet, dus voor alle zekerheid zocht ik in mijn Samsung de foto die ik had gemaakt en ja hoor, hij doet ut. Kijk zelf maar:

bosuitjes

Ik heb er meteen nog een paar  bij gezet.

donderdag 22 november 2012

Daphne’s Diary

Vorige week heb ik tijdens het boodschappen doen een enig nieuw blad ontdekt. Het zag er compleet anders uit dan ik tot nu gewend was en na het een beetje te hebben doorgebladerd was ik verkocht.

daphne

Het is Daphne’s Diary, een tijdschrift over van alles en nog wat met prachtige sfeerbeelden en foto’s, recepten en allerlei leuke tips.

Daphne 1

Als je het tegenkomt, gewoon even inkijken, het is echt de moeite waard! Ik zeg “doen”!

 

 

woensdag 21 november 2012

‘n Stadje bouwen…..

Gisteren ging ik naar een workshop bij Marleen Wijn in Oisterwijk.We gingen een stadje bouwen. Helaas had ik op haar Open Dagen het voorbeeld niet echt gezien, maar omdat ik de titel zo leuk vond heb ik me ingeschreven hiervoor.

Zoals altijd legde Marleen alles duidelijk uit, we konden snel aan de slag. Binnen de kortste tijd lag de tafel bezaaid met stroken blauw en groen. Zoals wel meer gebeurt kon ik mijn draai niet echt vinden, maar dat maakt niet uit, want ik vond het erg gezellig en informatief.

20121120_150455

Mijn medecursisten hielden de vaart erin en binnen no-time zag ik aan mijn overkant al het begin van een stadje ontstaan.

20121120_155353

20121120_155421

Thuis heb ik alles nog eens goed bekeken en ben gewoon opnieuw begonnen. Binnen de kortste keren had ik nu een begin waar ik wel blij mee was. Na een tijdje knippen en plakken begon er al wat te ontstaan.

20121121_162600

Voordat ik door kon met de deuren, ramen en andere accenten moest ik eerst zorgen dat de onderdeeltjes vast kwamen te zitten. Ik deed dit op de naaimachine.

20121121_203750

Toen alles klaar was kon het in de voor alles te gebruiken Ikea lijst en was dit het resultaat.

20121121_211348

Leuk toch?

zaterdag 17 november 2012

Mijn eerste Pinterest experiment…….

Nog dagelijks verbaas ik me over alle informatie die je op of via Pinterest kunt vinden. Sommige vind ik zo leuk dat ik het meteen ga proberen. Dat gebeurde dus met de tip over lente uitjes.

Ik gebruik vaak lente uitjes, maar baal er altijd van dat je ze niet zo lang kunt goed houden. Maar dat was voor deze tip die ik graag deel.

Als je lente uitjes snijdt houd je een klein deel over, dat deel waar de worteltjes aan zitten. Gooi dit niet weg, maar zet het in een beetje water in de vensterbank. Als vanzelf groeit het lente uitje weer aan. Ik heb de foto’s gezien, dus was overtuigd genoeg om het zelf te proberen.

Hier is de start:

20121119_175003

Wordt vervolgd…….

 

vrijdag 9 november 2012

De wet van Murphy….

Vanwege mijn 40 jarig jubileum hebben we morgen een High Tea. Jongste vond dat een leuke manier om haar verjaardag te vieren. Maar dan wel een zelf gemaakte natuurlijk. Door twee personen dan en een daarvan ben ik.

Eergisteren maakte ik een behoorlijke schuiver toen ik het pand betrad nadat ik wat boodschappen had gedaan met als gevolg een dikke enkel. Nu komt bij mij een ongeluk nooit alleen dus ik stond al klaar om de rest van de klappen op te vangen. Die bleven uit die dag. Maar ik had beter moeten weten, ze komen toch, ook al is het met vertraging.

Vanmiddag begon ik vol goede moed aan mijn deel van de feestelijkheden. En ja hoor, het een na het ander ging mis. Het begon al bij het afwegen van het zelfrijzend bakmeel. Ik weet nog niet hoe het gebeurde maar ineens was een deel van mijn keuken bedekt met een wit waas. Daarna ging er iets mis met de mixer, gevolgd door een blijkbaar slecht werkende oven. Wat zeg ik twee slecht werkende ovens. Het moet niet kunnen want ik heb hete lucht ovens, dus de lucht circuleert, maar de frambozen cakejes (met witte chocolade jammie!) die het verst in de oven stonden waren bijna verbrand, terwijl de voorste niet eens helemaal gaar waren. Geen nood, de blueberry muffins konden in de andere oven, maar die had hetzelfde euvel.

Bij het maken van de brownies ging er ook iets mis waardoor de chocolademassa voor een deel ergens anders terecht kwam dan in de vorm.

En het eind van het liedje was een keuken die er uit zag alsof ik ook een ontplofte stoomcentrale had staan!

20121109_154230

20121109_154234

 

20121109_154242

Morgen moeten de sandwiches, daar kan volgens mij niet echt iets mis mee, hoop ik. Maar laat ik niet te hard roepen……

Tjuuuuuus

mMum

woensdag 7 november 2012

Jubileum!

Sinds tijden roep ik in de week van de verjaardag van Jongste “Ik ben al …. (vul het aantal jaren in) jaar moeder, maar er wordt nooit wat mee gedaan. Dit keer dacht ik dat ik dan maar eens een andere aanpak moest proberen en begon afgelopen weekend te vermelden dat ik 7 november a.s. 40 jaar bij de zaak was. Waarna ik ook nog vroeg of ik dan een horloge of zo kreeg.

In de eerste instantie was niet eens duidelijk wat ik hiermee bedoelde. DH is gewend aan een dagelijkse portie informatie van mijn kant en ik verdenk hem er van dat hij bevestigend of ontkennend mmmmt al naar gelang de toonhoogte van mijn betoog, met andere woorden, echt goed luisteren doet hij niet, net als bijna alle andere mannen…. Op mijn uitleg volgde niet echt veel reactie, maar ach, ik verwachtte ook niet anders.

Maar kijk, vanochtend, samen met mijn eerste kopje koffie – dat ik bijna altijd op bed geserveerd krijg – kreeg ik ook dit:

20121107_112643

met een allerliefst kaartje erbij, waarvan ik de tekst maar even voor mezelf houd.

De wonderen zijn dus de wereld niet uit!

Tjuuuuuuus


mMum

maandag 5 november 2012

Kerstmis in July V….

Het is al weer even geleden dat ik iets af had van Long time ago in Bethlehem. Door allerlei omstandigheden kon ik er niet veel aan werken. Maar ondanks het gebrek aan mogelijkheden heb ik nu weer een blok af.

De afbeeldingen worden steeds leuker. Hierdoor ben ik er ook voor gevallen. Een kerstverhaal met humor, dat moet toch kunnen?

P1100048

Op Pinterest had ik een heel interessante manier gevonden om afbeeldingen op stof over te brengen, die ik heel graag wilde uitproberen. Helaas kon ik het product dat daar gebruikt werd in Nederland nergens vinden. Maar Ebay bracht uitkomst en zaterdag werd mijn pakje bezorgd. Nu nog even tijd maken om het experiment te starten. Ik kan haast niet wachten!

Ook op Pinterest vond ik een “natuurlijk alternatief voor Botox”. Niks invasief, maar gewoon smeren en alleen met natuurlijke materialen. Daar wordt een mens heel nieuwsgierig van en aangezien niets menselijks me vreemd is, kan het niet anders of ik ga het ook uit proberen. Ik heb alles inmiddels al in huis en ga dus op heel korte termijn kijken of het echt zo goed werkt. Zo ja, dan zet ik hier uiteen wat je moet doen.

Tjuuuuuuus,

mMum

zen moment:

perfect