donderdag 29 augustus 2013

Eindelijk ben ik begonnen….

met het schilderen met de chalkpaint van Annie Sloan. Ruim twee weken geleden is het al weer dat DH en ik naar de workshop gingen in Leiden en we beiden razend enthousiast waren. We vonden het toch wel een beetje eng want stel nou dat het niet werd wat we hoopten, wat dan?

Na lang debatteren en wikken en wegen besloten we om onze nieuwe, glanzend witte Ikea tafel te schilderen met Château Grey, die we eigenlijk meer groen dan grijs vinden. De tafel heeft een glazen bovenplaat en onder een houten (of wat het dan ook zijn mag). Maar Annie’s verf kun je overal op gebruiken, zonder (dus ZONDER) schuren of gronden. (Now I’m talking, I know Glimlach) Op de houten plaat wil ik een afbeelding over brengen. Omdat ik dit nog nooit gedaan heb besluit ik maar klein te beginnen en het uit te proberen op een tijdschrift cassette (ook van Ikea natuurlijk). DH neemt het schilderen van de salontafel op zich, gelukkig.

Omdat het heerlijk weer is kunnen we buiten schilderen. Voor de casette koos ik de kleur Duck Egg Blue, die heel erg hoog op mijn favorieten lijst staat.

Casette1 

Het schilderen was een eitje, nu werd het spannend. Ik had bij Staples een aantal afbeelding laten printen op een laserprinter, helaas heb ik die niet zelf, vandaar. Voor de cassettes koos ik getallen in een lauwerkrans, die ik vond bij de Graphics Fairy. Bij haar vind je haast dagelijks de prachtigste afbeeldingen, gratis en voor niks! Ik heb Citrasolv gebruikt om de afbeelding over te brengen, maar ik heb gehoord dat het ook met thinner kan. Gelukkig stond ik buiten, want dat spul stinkt!

20130829_193450

Dit is het eindresultaat, nog een beetje nat. Dat spul vervliegt, dus het is zo droog.

Hierna ben ik aan een spiegel begonnen die ik een tijdje terug kreeg en die ik – onder protest van DH – al een tijdje had bewaard “om iets mee te doen”. Eerlijk gezegd, het ding zag er niet uit. Eens kijken wat ik er van kan maken…… DH heeft inmiddels de tafel af, dus morgen begin ik aan de afbeelding!

Tjuuuuuus,

Mac

dinsdag 27 augustus 2013

Je kunt het ruiken….

Echt je kunt ruiken dat de herfst in aantocht is. Gisteravond fietste ik door het dorp en aan de tuinen zag je het ook, de overdaad aan kleur van de zomer is bijna weg.
Sommige planten bloeien nog fantastisch. Mijn vlijtige Liezen doen hun uiterste best om nog wat kleur te brengen in mijn –inmiddels – overwegend groene tuin.
20130818_191944
Ook mijn troetelkindjes staan vol trots hun bloemen te showen, nog even en ze gaan de schuur weer in….
20130818_191722
De hosta’s zijn al heel voorzichtig bezig aan hun weg naar het najaar en de bloemen van de hortensia’s zijn bijna ver genoeg om gedroogd te kunnen worden.
De hop heeft inmiddels prachtige bellen. Te mooi om alleen maar te laten hangen, dus heb ik wat geknipt.
20130827_132042
En nu ga ik naar Staples om wat afbeeldingen te laten printen op hun laserprinter. Jammer genoeg heb ik niet zo’n ding, dus doe ik het zo. Kan ik eindelijk aan mijn tafel beginnen. Ik kan haast niet wachten!
Tjuuuus,
Mac

zaterdag 24 augustus 2013

Plannen, plannen, plannen…..


Mijn hoofd loopt er van om. Ik heb een hele lijst met dingen die ik wil gaan doen.
Allereerst mijn nieuwe tafel, ik ben er eindelijk uit wat ik er mee wil. Nu maar hopen dat het ook wordt wat ik in mijn hoofd heb.
Natuurlijk moet ik nog heel wat quilten, ik loop verschrikkelijk achter en ook hier heb ik een hele lijst wensen.
Maar helaas, ik moest mijn hele planning omgooien, want ineens kreeg ik drie kleinkinderen te logeren. De meiden (net 7 ) en hun broer (8,5).
Het was een drukte van belang, maar wel heel gezellig.
20130822_181842
Ze helpen aan alle kanten mee, met zijn drieën hebben we pasta gemaakt, Fleur deed de Bolognezer saus en Roos zorgde voor de salade.
20130822_182635
Goed hè?
Natuurlijk moesten er ook meisje/meisje dingen gedaan worden. Roos is nogal van de kwikjes en strikjes en wilde ook nagellak. Ze had keurig voor me uitgetekend hoe ze het wilde, “want dan lijkt het net of je lange nagels hebt Oma”.
20130822_171508
Mooi hè?
En mijn plannen? Ach volgende week is er weer een week!
Tjuuuuuus,
Mac

zondag 18 augustus 2013

Chalkpaint en Annie Sloan….

Omdat onze salontafel een kleur heeft waar ik niet meteen enthousiast voor was, zocht ik op internet naar kalkverf, oftewel chalkpaint. (Dat laatste klinkt meteen professioneler, niet dan?) Haast onvermijdelijk kom je dan terecht bij Annie Sloan. Jaren geleden was ik al helemaal weg van alles wat zij deed, ik heb een aantal boeken van haar die bijna kaal gebladerd zijn. Maar met haar chalkpaint had ik nog nooit gewerkt.

Toen ik al surfend hier uitkwam zag ik dat ze ook workshops gaven in het werken met deze verf. Samen met DH ben dus ik deze week naar Leiden geweest. Vintage Furniture ligt in het centrum aan een gracht. Het was prachtig weer, we genoten van de wandeling ernaar toe en

residence-102

dronken onze koffie lekker in het zonnetje voor de deur.

Toen iedereen (totaal 7 personen) gearriveerd was en van koffie of thee voorzien, begon Ingrid met de uitleg over de verf. Ze deed het erg enthousiast en vooral duidelijk en gaf op al onze vragen geduldig antwoord. Toen kregen we allemaal een plankje en mochten alle kleuren gaan uitproberen.

20130812_124405

20130812_130233

Dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt, want de kleuren zijn fantastisch. Gelukkig waren DH en ik samen, dus we verdeelden de kleuren die we mooi vonden. Omdat de verf erg snel droogt konden we ook nog kijken wat het resultaat was na het gebruik van was of vernis.

Niet alleen hout kan met deze verf geschilderd worden, je kunt het niet zo gek bedenken of het kan beschilderd worden. En dat alles zonder schuren of gronden! Mijn liefje wat wil je nog meer?

20130812_130342

20130812_130506

Door het enthousiasme van Ingrid en het inkijken van een prachtig boek, (dat ik maar meteen besteld heb) kreeg ik steeds meer ideeën. Met een behoorlijke hoeveelheid verf gingen we dus naar huis.

Tot nu toe heb ik alleen een mangelbak geschilderd, gewoon even om uit te proberen. Ik ga heel snel aan de salontafel beginnen…….

Tjuuuuuus,

Mac

Oh ja, als  je nog een bed and breakfast in Leiden zoekt, kijk dan eens bij Residence 102. Echt het aanraden waard!

zondag 4 augustus 2013

Al een tijdje weg ….

Door een vervelend ongeluk ben ik al even uit de roulatie en kan dus helaas niets neer zetten hier. Als dat niet zou zijn gebeurd zou ik ook niet veel te melden hebben, want de hitte van de laatste tijd is niet echt iets waar ik van geniet.

Voorlopig blijf ik netjes liggen en door ons koele huis (met airco) is het gelukkig niet een heel grote straf.

Tjuuuuuus,

Mac